Парк Небесните пасбища

За Парк Небесните пасбища разбрах преди ден-два, чудейки се къде може да се разходим с децата, да не е там където живеем и да не се счупим от път. Оказа се, че при Осиковица, имало доста интересни неща. Реално от тям бях минавал няколко пъти, но идея си нямах за тези обекти.

Освен Небесните пасбища, там се намира и Парк Оригиналите. В този ден не остана място и за него, но определено ще дойдем отново, лично аз бих го направил с компания и преспиване поне една вечер, защото освен парк Небесните пасбища има и къща за гости. Подробности за нея и за паркът разбира се има на страницата му.

Личните ми впечатления са добри – има много място за всякакъв вид игри, даже ако децата са една идея по-големи може спокойно да ги зареже човек да се скитат из гората, а ти да се отпуснеш с една бирица в градината при къщата – идилия! Има доста люлки, две тролейчета, къщички, мостчета, масички и столчета пръснати насам-натам, няколко стълби по дърветата и сигурно още нещо, което пропускам. Като цяло паркът е посветен на детските приказки и различни книги, и ще видите доста препратки .

Ако сте без приспиване на паркинга има павилионче (не видях POS терминал) с храна. Менюто е скромно, но вкусно. Но имайте предвид, че цената на кюфтето не е като на пазара у Мездра 😀 Входа за парка също е с вход. Не зная ако сте с преспиване дали не е безплатно, но ще проуча въпроса.

През навигацията лесно ще откриете паркът. Има го Maps и в Waze. Ще се ориентирате и за времето до там. А поне аз препоръчвам да отидете ако не сте!

За снимките тръгнах с добрата Astia, пробвах една-две с Kodachrome 64, но накрая, за да са малко по-топли все пак се спрях на Kodak Porta 400.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *