Кьонигщайн

От Кронберг до Кьонингщайн (Königstein im Taunus) се стига с автобус за около 10-15 мин. Стоварва те на гарата, където има поредния макет на града (много ме кефят!) с цял намиране на забележителностите.

Към тукашната крепост води малка търговска уличка, където може да се похапне или пиине кафе. Като забележителности тук може да се отбележат градския музей и кръчмата Ratssuben, намираща се на една крачка от него. По уличката към замъка пък ще минете покрай Евангелистката църква, която изглежда доста интересно.

Оказа се че този замък работи през този ден. Входът излизаше по около 3 Евро на човек, като за децата раздадоха брошурки за намаление в друга забележителност в града, но не разбрах коя.

Та едноименния замък е от средновековието и реално са останали само по-основните части от него. Все пак има какво да се види и да обиколи човек малко. Има дори една хубава поляна с 2-3 пейки в задния му двор, където децата може да се потъркалят по тревата без опасност да настъпят някоя гадост. С желание човек може да изкара 30-40 минути тук, а ако си вземе и биричка от входа дори и повече от час може да отнесе 🙂

Рецептите, които ползвах тук бяха – Fujicolor C200 v2 и Hiking Buddy. Първата от известно време си я ползвам, освен ако не съм някъде, където има много зелено. Втората е доста близка с това, което ползвам като унивесална рецепта. Просто тук белия баланс е забит и му е дръпнат леко към жълтот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *