Кронберг

Кронберг (Kronberg im Taunus) е градче в Германя (провинция Хесен) намиращо се северно от Франкфурт, да не кажа в серверната част на Франкфурт.

До колкото разбрах, името му идва от едноименния замък, който се намира в него и е бил обитаван от рицарите фон Кронберг между 1220-1704 година.

Лично на мен градчето ми хареса, до колкото успяхме изобщо да го разгледаме от единствената улица по която минахме 🙂 Не ми хареса само байра, който се наложи да изкачим малко след като слязохме от влака. Може би без детската количка щеше да е по-лесно 🙂

Ние се опитахме да стигнем до този замък, но се оказа, че той не работи всеки ден от работната седмица и се разминахме само с изкачването на хълмчето, където се намира и четенето на таблеката пред вратата на крепостта. В градчето имаше и други исторически забележителности, представени както обикеновено на умален макет на града.

За да не сме капо, продължихме с автобус към следващия замък в района – Кьонингщайн.

Забравих да спомена, че рецептата, която ползвах тук не Fujicolor C200 v2. Какато бях писал някъде, като изключим, че зеленото в нея малко ми синее, като цяло дава доста приятни цветове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *