Орфиньо

Като хора с малко дете ни се искаше да отидем на море, но по-възможност на по-близо. Наскоро бе избухнала новината за разни плуващи крави и поредните отходни тръби изливащи се по Южното черноморие, така че него го отписахме като избор. Разбира се остана като опция Орфиньо (Orfynio, Orfinio) в Гърция, като най-близо и най-посещавано от българи място.

Харесахме, запазихме. Пътьом се отбихме през Банско за 2 дни и от там през Драма, което се оказа, доста като път, сигнахме Орфинио. Това ми е втори път на море в Гърция. Не знам причинно-следствената връзка, но тук ми мязаше малко на нашето крайбрежие… Нямаше го спокойствието на Посиди. Имаше една бутаница и разибра се недовършените строежи тук и там… Звучи познато, нали?

Не ни се получи тази почивка. Наблизо вилнееха пожари и небето изглеждаше странно, децата полудяха, което не се хареса на съседите, оказа се, че нямаме пералня, въпреки, че в обявата за апратамента се рекламираше, че има…

Но да кажа някакви отзиви за мястото. Не е зле като цяло въпреки леко нашенския изглед. Има супермаркет, банкомат (не съм теглил) и на всякъде можеше да се плаща с карта – евала на гърците, а Революта свърши добра работа! Плажа като цяло им е кошмар, но май не е само тук – чист чакъл! Който иска пясък да ходи на Албена и на Златните! За два шезлогна с чадър си вземаш кафе в комплект с вода за около 8 евро (ако не бъркам) и всичко е точно. Е тук обаче искаха кеш.

Общо взето всеки да си прецени. Аз едва ли ще дойда точно тук отново, но има и други места все пак.

За малко да пропусна – и тук се заиграх с разни симулации, които са изенсени в таговете – Bright Kodak, Velvia, Eterna, Bright Summer.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *