Златния парк

Луковит и района са добре известни с красивите си карстови местенца. От много време се канех да отида до този парк, и при условие, че съм ходил на Искър-Панега няколко пъти, не зная защо се забавих толкова.

На практика двете места се намират от двете страни на един хълм по протежението на река Панега. Със сигурност ако отидете на едното място посетете и другото!

Та паркът не е особено голям, с много мотаене и ядене на сладолед може и да загубите половин до един час, но спестите ли си ги за 10 минути сте приключили 🙂 В края си, паркът опира на един бент на река Панега. Там е имало заведение, което не работеше, когато ние бяхме там. Но не пречи просто да си седнете някъде и да позяпате реката и лодките движещи се по нея. Самия стил на сградите в паркът може до някъде да ви напомнят Хобитово. Не знам дали е търсен ефект или случайност, но добре се е получило!

От бента на реката няма да може да се върнете по реката, ако не сте с лодка, но ако сте тръгнали от началото на пътеката Искър-Панега може да стигнете до бента и да се върнете обратно. По Панега бизнеса с лодки е здраво развит и може да си вземете водно колело, кану (или пък да беше каяк) или просто да ви повозят с моторна лодка. Според мен първите две са по забавни. Този ден обаче печеше много здраво и лично аз не се реших да се изложа на слънцето, без сянка, и да се бъхтя над водното колело.

Та така! Комбинирайте двете места, че час-два до парка за 15 минути разходка, малко не си заслужава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *