Камчия

За Камчия знаех, че е река, но не знаех, че така наричат и един малък район на север от реката, където са струпани множество бунгала и къмпинги, като гледам на Гугъл мапс, плажа също се нарича Камчия.

Ние бяхме във Вили Елмона. Водят се едни от най-добрите бунгала в този район. И наистина, бяха чисти и добре направени, като се има предвид, че ние бяхме в едно от старите бунгала. Имаше малка обща стая и още две самостоятелни стаи. Едната със спалня, а другата с две единични легла, достатъчно големи за дете или възръстен.

Не бях ходил на бунгало от дете. Всички бунгала в района са разположени в гора, която доста пази от жегата, но пък е пълно с дразнещи мушици, мравки, на някои места комари и оси. Оказа се, че е добре като цяло, особено ако си с компания. За децата пък бе рай. Плаж през деня, вечер игри до тъмно с приятелите без нужда да ги следим къде са или какво правят.

Недостиг на този вид почивка е, че трябва сам да си чистиш и намираш храна, но в района има два магазина и поне две-три места за хранене. Друго е, че Елмона са малко в страни от плажа. Реално са 10-15 мин., но когато си с детска количка и има препятствия, и тези 10 мин. са доста.

За сметка на това плажът е уникален – голям, красив, порядъчно чист и неохраняем.

Варна е на има-няма на 20 км. Смото устие на Камчия – на около 30 мин. пеша. Там може да се качи човек на лодка и да се повози по реката. За хора без деца има отдалечени красиви и диви кътчета и красоти. Ние ги пропуснахме разбира се, но пък посетихме Делфинариума.

ПП – забравих да добавя нещо. Във филтрите към снимкте има два посветени на специални филмови симулации. И двете изглеждат интересно лично за мен. Тук ще приложа линк към автора на тези симулации – Superia 800 и Vintage Kodachrome.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *