Синеморец

За Синеморец бях слушал от познати, че бил подходящо спокойно място за семейства. Другото, което знаех, е че се намира доста на юг и дали ще отидеш там, на Албена или Гърция, като време, не е голяма разликата. Така се случи, че тази година отидох там. Отне ми около час и 1/2, за да стигна от Бургас до Синеморец.

На първо четене бих предпочел да заведа семейството си на Албена. Виж, ако съм без деца бих отишъл на Синеморец – има много красиви места, до който да отидеш пеша, но маршрутите не са подходящи за деца. Ако човек обаче предпочита да си кисне в някой басейн или да не мърда от плажа – ами пак бих отишъл на Албена 🙂 Цената за All Inclusive хотел и на двете места е сходна.

Синеморец има два плажа, южен – Бутамята и северен – не му знам името, но е там където река Велека се опитва да се влее в Черно море. Южния е малък, а на северния шамандурите ми се сториха доста близо до брега. Помежду им се намира прословутата отходна тръба на Синеморец (поне така ми обясниха), която си пуска зловонията от има-няма 20 години.

Самото село е порядъчно западнало, както предполагам много други крайбрежни селца. Има няколко магазина и това е. Хотелите нямат запазени чадъри на Бутамята, но все пак има концесионер, от който да си наемеш чадър и два шезлонга. Реално плажа не е голям и не е лош. В южната му част има река, която в големите горещини не е достатъчно пълноводна, за да прехвърли водите си в морето и става като малко крайбрешно блато, айде да кажем езерце 🙂

Интересните неща са южно от тая рекичка, през едни скали може да се хване по пътека стигаща чак до Силистар. Дължината й, до колкото четох в нета, е към 7 км и не е подходяща за деца, поне в по-голмямата си част. По нея може да стигнете до скрити, диви заливи и да видите красиви гледки на скалите по крайбрежието. Разбира се не отидох в тази посока по определени причини, но се надявам да отида в бъдеще и да разгледам.

Това, което е подходящо за деца е разходка по брега между двата плажа. Отнема 30-40 мин в едната посока, без бързане. По средата се намира една хубава и доста посещавана кръчмица, където има вкусна храна и бира. Гледките са красиви и си заслужават. Успях да направя няколко кадъра както на облачно така и на слънчево време, оставям на всеки да прецени, кои снимки са по-хубави.

За хотела какво да кажа – добре беше, ядене – пиене, мазало, никакви противоепидемични мерки (в смисъл никой не ги спазва), на аниматорите програмата бе малко залежала, ама децата се забавлявах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.