Синеморец

За Синеморец бях слушал от познати, че бил подходящо спокойно място за семейства. Другото, което знаех, е че се намира доста на юг и дали ще отидеш там, на Албена или Гърция, като време, не е голяма разликата. Така се случи, че тази година отидох там. Отне ми около час и 1/2, за да стигна от Бургас до Синеморец.

На първо четене бих предпочел да заведа семейството си на Албена. Виж, ако съм без деца бих отишъл на Синеморец – има много красиви места, до който да отидеш пеша, но маршрутите не са подходящи за деца. Ако човек обаче предпочита да си кисне в някой басейн или да не мърда от плажа – ами пак бих отишъл на Албена 🙂 Цената за All Inclusive хотел и на двете места е сходна.

Синеморец има два плажа, южен – Бутамята и северен – не му знам името, но е там където река Велека се опитва да се влее в Черно море. Южния е малък, а на северния шамандурите ми се сториха доста близо до брега. Помежду им се намира прословутата отходна тръба на Синеморец (поне така ми обясниха), която си пуска зловонията от има-няма 20 години.

Самото село е порядъчно западнало, както предполагам много други крайбрежни селца. Има няколко магазина и това е. Хотелите нямат запазени чадъри на Бутамята, но все пак има концесионер, от който да си наемеш чадър и два шезлонга. Реално плажа не е голям и не е лош. В южната му част има река, която в големите горещини не е достатъчно пълноводна, за да прехвърли водите си в морето и става като малко крайбрешно блато, айде да кажем езерце 🙂

Интересните неща са южно от тая рекичка, през едни скали може да се хване по пътека стигаща чак до Силистар. Дължината й, до колкото четох в нета, е към 7 км и не е подходяща за деца, поне в по-голмямата си част. По нея може да стигнете до скрити, диви заливи и да видите красиви гледки на скалите по крайбрежието. Разбира се не отидох в тази посока по определени причини, но се надявам да отида в бъдеще и да разгледам.

Това, което е подходящо за деца е разходка по брега между двата плажа. Отнема 30-40 мин в едната посока, без бързане. По средата се намира една хубава и доста посещавана кръчмица, където има вкусна храна и бира. Гледките са красиви и си заслужават. Успях да направя няколко кадъра както на облачно така и на слънчево време, оставям на всеки да прецени, кои снимки са по-хубави.

За хотела какво да кажа – добре беше, ядене – пиене, мазало, никакви противоепидемични мерки (в смисъл никой не ги спазва), на аниматорите програмата бе малко залежала, ама децата се забавлявах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *