Костенски водопад

Както се подразбрира от името Костенския водопад (Костенец) се намира в село Костенец. Има го на картата на Гугъл, но грубо казано се намира в края на селото при площада при Костенската терма, както може да се види на една от снимките.

Там има голя площад с няколко кръчми, където може да се хапне. Отивайки към площада отдясно на пътя се виждат останките от някакъв парк, видял доста по-добри дни.

Та като тръгнете в дясно покрай термата се стига за 5 мин до водопада. Въпреки, че мястото е буквално в селото, то е много красиво, с наравени мостчета, беседки и пейки. Може би защото на скоро изгледах шестте филма по Хобита и Властелина на пръстените, ама мястото някак много ми напомни за Ломидол 🙂 Отивайки към моста почти очаквах да видя елфи седящи на пост.

Самия водопад е към 10 метра висок и е много красив, не само той, а и самите скали около него. Като малко бижу достъпно за всеки. До термата и под статуята на козлето, има четири чешми, две студени и две топли. По миризмата ще се сетите (пише и на табелата), че водата съдържа серо-водорд.

Ако не сте идвали на това място – отидете, спокойно, красиво, с чист въздух и лесно достъпно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *