Бургас

Не мисля, че мога да кажа нещо повече за този град, за който са изпети толкова много песни, за това дирекно ще премина към моят историика.

Не бях идвал тук от 8-ми клас, за това и нямах реална представа къде отивам. Истинската цел за идването не бе плажът и морето, а Spice Music Festival 2021, организиран от радио Енерджи. Точех си зъбите за техните концерти от години и си казах – сега или никога! Разбира се след началните уговорки, имаше промени в групичката за пътуването. Реално единствените сигурни бяхме аз, децата и баба им 🙂 След малки рокади на последния пътуващ и няколко направени разервации отседнахме в Seaman’s House – сграда с апартаменити срещу автогарата и пристанището.

Според мен мястото бе на добро място, отнемаше ни по около 10-15 мин. да стигнем до сцената. Проблем евентуално можеше да представлява паркирането, но понеже концерта се провеждаше през почивните дни, реално заплатих само няколко часа Синя (или пък беше Зелена) зона. Излезе ми има няма 10 лв за трите дни, като успях да се набутам направо зад сградата с апартаментите. Отзивите за самия апартамент съм изказал в Booking, та няма да се повтарям тук, като цяло беше ОК с малки изключения.

Самите концерти бяха страхотни, за съжаление валя първата вечер и след като подгизнахме, решихме, че ще е по-здравословно да пропуснем Нана, за мое огромно съжаление. Една малка подробност, която незнаех, е че деца до 10 години влизат безплатно, само се попълва една декларация на място, че си отговаряш за детето. Понеже не си правих труда да мъкна камерата на концертите, опитах да щракна няколко кадъра с телефона, все размазани, ама съм сложил две от снимките, да не съм капо.

От плажът останах приятно изненадан, не че седях много там, но ми се видя добре. Морската граднина е прекрасна и достатъчно голяма. По протежението й е плъно с хотели и честно казано бих отишъл пак. Има места за игри, за возене с велосипеди, туристически вклакчета и т.н. В Северния край на градината бе разположен Фестивалът на пясъчните фигури, който посетихме.

Лично аз останах много доволен от престоя ни в Бургас и бих се върнал там отново, по възможност отново около концертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *