Язовир Пчелина

Едва ли има човек у нас занимаващ се с фотография или ползващ камера, който да не е чувал за това място. Из форумите и нета като цяло лесно може да откриете уникални снимки на това място особено по залез/изгрев.

Аз за съжаление нямам това време – да дебна залези и изгреви, а по-скоро се радвам ако изобщо мога да стигна до някъде. И така малко преди извънредното положение успях да навия семейството да отидем да видим язовира и параклиса до него, та ако ще от разстояние.

Язовирът се намира близо до Радомир, като за отправна точка може да се смята село Поцъцренци. Проблемът със селото е, че е малко разпокъсано с тоста улички и махали наоколо и не можеш точно да разбереш кое къде започва и свършва. Табела видях само на едно място, но тя не е достатъчна. Общо взето може да оставите колата тук.

Малко преди това място асфалтовия път свършва, но стига да не е кал или сняг, според мен може да стигнете до точката без проблем. Ако сте с малко по-висока кола или просто не ви пука много за колата спокойно може да продължите и да стигнете почти до самия параклис Св.Йоан Летни.

Аз съм човек с малки деца и за мен това разстояние се оказа голямо, реално от тази точка, по-горе до язовира може би е към час на една страна. Говоря за нормално ходене със зяпане и снимане, не за бърз туристически ход. С деца ще отнеме повече време, но спокойно може да отидете там с детска количка или триколка. Това ще нарпавя следващия път 🙂 защото сега не успяхме да стигнем до крайната точка.

А сега ако вече сте разгледали фотошопските версии на района, ще ви оставя да видите как изглежда местността без украса и филтри.

Няколко месеца по-късно, се върнахме на мястото, за да довършим започнатото. Бяхме взели триколка за децата. Времето бе прохладно през по-голямото време и този път стигнахме до параклисът. Мястото се оказа по-хубаво от това, което очаквах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *