Хижа Звездица

Хижа Звездица се намира на северния склон на Витоша след Златните мостове на 1850 м надморска височина (в нета съм срещал различни стойности, а лично аз не съм мерил). Реално трябва да стигнете до хижа Офелиите, и точно преди нея има малък път вдясно.

В средата на декември уж валя сняг, но не се задържа много, и за да се возим с шейните, трябваше да се качим нависоко. Това ми бе първото качване със Ситроена в планината на сняг. Тръгнахме по-раничко, защото разбрахме, че към 10-11 затварят достъпа до планината.

От Офелиите до Звездица имаше доста сняг по пътя, но колата и гумите се държаха прилично и пътя в двете посоки мина без произшествия.

Реално, нямаше нужда да ходим чак до Звездица, хубави места за пързаляне имаше достра преди това, но ние стигнахме до хижата. За съжаление там не бе много подходящо за шейни, но криво-ляво направихме няколко спускания. Снегът до пистата не бе утъпкан, по пистата бе забранено да се ходи, и реално оставяше мястото пред терасата и паркинга за пързаляне. По това време обаче имаше някакво събитие там, та имаше и доста коли по паркинга. Все пак не останахме капо 🙂

Когато на малките им стана студено от седенето в шейната хванахне пътеката към планината. Ние се разходихме само в началото, но все пак бе приятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *