Пътека на здравето

Началото на февруари бе топло и беше време да се отиде малко на разходка след студеното време и настинките.

След кратко търсене из нета попаднахме на Пътеката на здравето, която започва в края на Банкя. Според информацията там пътеката бе полегата и лека за разходка. Вземала се за около 2 часа, но в един момент излизала на шосе, което беше недостатък, но никои не мислеше да стигаме чак до там.

Най-лесно ще се ориентирате къде започва от картата. Да не изпадаме в подробности и обяснения. Намира се лесно, има и паркинг.

Оказа се, че пътеката има доста лед и ходенето се превърна в борба за пазене на равновесие. Все пак с две деца, едното от които е още в количка, всичко е предизвикателство. Въпреки ледът, пътеката наистина бе полегата и приятна за разходка. Ние прекарахме общо около час, като не стигнахме до шосето, а просто се размотахме напред назад.

На доста места имаше пейки и места за сядане. В близост до пътеката имаше малък поток, в който се усъмних, че всъщност е местния канал за мръсна вода. Най-малкото в него се вливаха подозрителни мътни, леко намирисващи вадички от сколоновете :), та да не се изненада някой, ако лятото намирисва.

Въпреки това разходката беше приятна, щом успяхме да се придвижваме с детска количка не мисля, че някой може да се затрудни.

През годината посетихма пътеката още няколко пъти. Така може да видите как изглежда зиме, пролет и есен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *