Пътека Искър-Панега

Понеже решихме да отидем на тази пътека малко спонтанно, леко се изненадахме, че се намира при Луковит, а не при Златна Панега.

Разстоянието между двете не е голямо, пък и реката, където е пътеката се казва Златна Панега.

Началото на пътеката е преди самия Луковит, идвайки от Златна Панега, няма да имате проблем да видите паркингът и няколкото малки постройки там. Ако тръгнете от правилното място, ще се спуснета през едни скали, ако сте по джапанки или просто краката не ви държат минете през дупката в оградата от далечната страна на шосето 🙂

Да предупредя отнчало – това е пътека където да си разтъпчете краката, да останете на спокойствие и/или просто да похабите малко време. Тук няма изкачвания и предизвикателства, просто сенчеста пътека до реката.

Ако това не ви тревожи се пригответе за тишина. Просто се отпуснете и се понесете по реката, вземете си нещо за цър-пър – цялата пътека е осеяна с беседки за отдих. Има изградени мнжоество мостчета, което доста разнообразява. Няколко от тях дори минават по високи вертикални скални стени над самата река.

Без да бързате в една посока пътеката може да ви отнеме 40-60 мин. Но нали за това сме дошли тук 🙂

Ако си носите фенерчета тук може да намерите и една пещера, която да изследвате.

Някъде в нета, четох че в района имало разкопки с открити древни селища, но ние не ги видяхме или поне нестигнахме до тях.

Приятна разходка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *