Царево

Царево се намира по южното ни черноморие, по мое мнение твърде на юг, за да отида пак. Все пак градчето ми хареса – малко с една-две главни улици, няколко кръчми и доста хора с малки деца. Точно като нас 🙂

Бяхме взели стаи в апарт-хотел Врис, запазени през booking.com, ако не се лъжа. Неприятната изненада се оказа, че хотелът отдавна не е с 4 звезди, както е обявен в букинг, а само с 2, така че ако решите да отидете там, проверете, за да не плащате за нещо, което няма да получите.

Та хотелът имаше леко занемарен вид, но беше чист. И сега за първи път се почувствахме дискриминирани от това, че имаме детска количка. Влизането в сградата се оказа трудно – врата е въртяща, но не автоматична. Трябва да успееш да се сместиш в третинката от кръга с количката и да буташ, за да се върти – кофти! Разбира се около тази врата има 2 нормални, заключени и/или с по една голяма саксия пред всяка – кофти!

Решаваш да заведеш детето в детския кът – трябва да качиш няколко леко извити стъпала, на които количката трудно се крепи – кофти! Трябва ти помощ. Детския кът е с южно и/или западно изложение – вътре е като в пещ, пускаш климатика на макс – и се оказва, че не вее или вее с таква сила, че ще охлади след няколко дни – кофтиии!

Ок, ще заведеш детето на детския басейн, малко по-рано, да не е е супер жега. Оказва се че детския басейн е на сянка, и слънцето го напича към 11-12 часа, когато вече е супер жега – кофти! Отиваш при басейна за големи, защото водата в детския е студена…

Хайде стига толкова забавления, ще идем в стаята да си починем. Имаш два асансьора с със странна триъгълно-трапецовидна форма. Едвам се побираш количката – кофти, особено ако сте двама и/или имате някоя раница.

И така, оказва се, че дори в бивш четиризвезден хотел няма условия за човек с детска количка.

Сега, ако не сте ходили в Царево е добре да знаете, че градския плажа е зле, има два хубави на по 5-10 мин с кола – Нестинарка и Арапя, пътуват и автобусчета до там, но все пак си на почивка, на първа линия (линията е доста широка), нещо не ти се пътува с кола всеки ден за да видиш плаж… Виж ако детето е по-голямо, ходещо поне, проблема не е толкова голям.

Извода е, че е трудно ако движиш с някаква количка в страната ни. На плаж Арапя, се оказа че има повече рампи за колички, от колкото в един “четири” звезден хотел.

В последствие от познати чух много добри отзиви за Нестинарка и хотелите там. Ние не стигнахме до там. Арапя беше също много приятен като плаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *