Бъндеришки скок

Според информацията в нета Бъндеришки скок бил най-големия водопад в Севере Пирин – цели 11 метра. Намира се по пътеката между хижа Бъндерица и Бъндеришка поляна.

На някои места пише, че се намирал на 10 минути от хижата, но аз не съм съгласен. По-даелко е, не казвам, че е много но не е на 10 минути. По-скоро е по-средата на пътеката, а може би все пак е по-близо до хижата, като гледам координатите.

Пътеката върви покрай каньона на река Бъндерица, така че ще държите реката под око. Пътеката има лек наклон по посока поляната и е сенчеста и приятна, ако не бързате и решите да седнете за да послушате реката може да ви отнеме и час да я минете 🙂

За съжаление аз не видях как може да се слезе до самия водопад. Успях единствено от пътеката да погледна и да направя няколко снимки. Дори не съм сигурен кое точно е водопад, защото като гледаш отгоре много-много не си личи.

Според мен, за да идете до самия водопад, трябва да тръгнете от Бъндеришка поляна нагоре по реката. На места тя се губи, както при поляната и малко преди хижата, така че може би ще е възможно. Аз нямах времето да пробвам.

Тръгвайки по пътеката от поляната не забравяйте да се огледате за горски ягоди, особено ако сте там края на юли. Но може местните баби да са ви изпреварили и да са ги наслагали в бурканите вече 🙂

Като тръгнахме за Бъндеришка поляна ми беше за първи път, н мислех, че детето ще има какво да прави там и не го взех. Оказа се, че грешах. На поляната бе пълно с въртележки, разни дървени влакчета, надуваем замък и мноооого място за возене с детската количка. Работеха и няколко заведения, където можеше да се се вземе нещо за ядене и пиене. Както бях писал на друго място – за района на Банско няма понятие “извън сезона”. Сезона винаги е тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *