Банско

След неуспешния морски опит, решихме втората почивка да е на планина – в Банско. Взехме ваучери от Грабо за Гранд Хотел Банско и тръгнахме.

Преди да купим ваучерите разгледахме офертите и в Буукинг. От там придобихме някаква представа за хотелите в района, но нещата винаги се виждат най-добре на място. От коментари по сайтовете знаехме, че басейна на хотела е през някакво шосе. Това се оказа главния път от Банско за Гоце Делчев.

Това, което аз видях на място, но не видях по коментарите в сайтовете беше следното – ако ще идвате в Банско с влак или автобус този хотел ви е супер, защото е близо и до двете. Това значи, че едната страна на хотела гледа към жп линията, втората към автогарата, третата към главния път, четвъртата гледа в съседната сграда. На нас ни се падна стая гледаща към вътрешния двор. Но там се оказа, че има някаква машина, работеща денонощно. Наложи се четири вечери да спя отново на климатим, вместо на чист планински въздух.

В този хотел също няма рампи, ако сте с детска количка и ви интересува. На влизане имате стръмни стъпала, за да стигнете до асансьора има няколко по-малки. Т.е. ще мъкнете количката при всички положения.

Друго от което останах недоволен е стаята – трябваше да сме в двойна стая Делукс, това ще рече деостатъчно голяма стая за да има в нея двойно легло и разтегателен диван. Накрая се оказахме в двойна стая, в която едвам наместихме детската кошарка, а гардероба беше толкова малък, че повечето ни неща се наложи да си стоя в торбите наоколо.

Това, което поне бе хубаво със сигурност беше храната. Т.е. ако трябва да сравня Гранд хотел Банско с хотел Белведере, в който спахме, когато изкачихме Вихрен, мисля, че Белведере печели. Там забележки можеше да има единствено към храната.

Общо взето намирам път към Банско, ако не всяка година то поне през година. Прави ми впечатление, че градът леко по-леко се разхубавява с всяка година. Тук туристическия сезон сякаш не свършва и общината облагородява градчето постоянно. Заради детето въртяхме повече из центъра и така най-после попаднахме в градския парк, може да има и друг, не съм търсил. Та той също бе обновяван наскоро, както разбрахме. Имаше малки хубави алеи и няколко детски кътове с люлки и катерушки. Намерихме и едно доста приятно и сенчесто кафе за отмора. Остава да оправят и водното огледало и паркът ще е супер.

С други думи – Банско си е хубаво и зиме (не съм ходил зимата) и лете 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *