Цигов чарк

В края на януари решихме да отидем към Цигов чарк – вилната зона на Ракитово (Велинград). От София до там са около 140-150 км, като единствената по-лоша част от пътя е няколко километрова отсечка през едно дефиле преди отбивката за Ракитово (на пътя за Велинкград).

Бяхме запазили една от вилите Лъки. За тях трябва да направя едно уточнение. Контактите им взехме от някакъв сайт за вили, и там бе показано местоположението им на картата на Гугъл. Аз си взех координатите от там и тръгнах директно към тях. Оказа се, че на картата са дали грешно положение – северната част на язовир Батак, а те си бяха в сами Цигов чарк. Явно всички знаеха за проблем, но никои не си бе мръднал пръста да го оправи. Аз разбрах твърде късно и блъсках близо 20 км. Нагоре-надолу, до като го разбера.

Като изключим това вилата бе много приятна, но не случихме на време. Събота бе хладна и облачна, а местните не знаеха, къде са екопътеките описани в интернет. А те бяха доста – часовниковата кула в Ракитово, крепостта Цепина, Дорково, ако има други – не съм разбрал за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *