Езеро Безбог

Езерото Безбог (Безбожко езеро) се намира в Пирин на височина 2236 м. До него се стига изключително лесно от Добринище. Има достатъчно указателни табели, които водят до хижа Гоце Делчев, оттам с лифт за около 30-40 минути в едната посока се стига да хижа Безбог.

Цената на лифта е 13 лв в двете посоки за възрастен или 8 лв само в едната посока. Самата линия е изградена с прикачване.

Хижата е построена до сами езерото, а до тях е разположен и едноименния връх – Безбог. Езерото е изключително красиво, а хижата доста голяма. Като гледах върха, не вярвам изкачването му да отнема повече от час.

Главния връх в района, обаче е връх Полежан (2851 м), който се намира на около 2 часа път от хижата. В района се намират също Попово езеро и хижа Пирин. Но дори да дойдете само да се полюбувате на Безбожкото езеро няма да сгрешите. Предполагам ще се убедите от снимките.

На идване или тръгване не пропускайте да опитате боб-чорбата и планинския чай с боров мед, който се предлага в „бараката“ на брега на езерото 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *