Барселона ден 3

На следващия ден се изсипа пороен дъжд. Тъй като го очаквахме, бяхме запланували посещение на аквариума – доста хвален в пътеводителя на NG.

За наше щастие до квартирата ни минаваше автобус 64, ходещ до аквариума. По картите се ориентирахме коя е нашата спирка и се настанихме на седалките. Оказа се, че името на спирката е доста дълго и в автобуса съобщават само част от нея. Наложи се да се връщаме за една две спирки. Общо взето, трябвало да се слезе 1 или 2 спирки след Placa De La Portal De La Pau – площада със паметника на Колумб.

От спирката да акварима ни намокри супер здраво – от кръста на долу бяхме вир вода. За наша радост в сграда бе топло и до като успеем да разгледаме всичко бяхме изсъхнали.

В пътеводителя, както и от разни хора бяхме чули за големия уникален аквариум. Не зная защо но на нас ни отне около час и то със голямо старане да разгледам тази забележителност.

Като четях за различните аквариуми очаквах неща с размерите на плувен басей, а болшинстовто аквариуми бяха с размер подобен или малко по-голям от нормален домаше аквариум с рибки. Със сигурност нещата в тях бяха разделени както е описано и в тях имаше уникални същества, но размерите бяха доста малки за представите ми. Разбира се имаше и няколко по-големи, през единят от които минаваше подводен тунал, което беше най-интересното нещо.

За съжаление сравнително тъмната обстановка, водата, леко замъглените стъкла и забраната да се снима със светкавица не позволяват направата на много добри снимки. Все пак до като разгледаме и дъжда бе спрял.

Следващото нещо, което трябваше да посетим в района бе прословутата улица Ла Рамбла, свързваща площад Каталуния с паметника на Колумб. Това е изцяло пешеходна (в средата улица) пълна с кафененца и магазини за сувенири. Тя минава съвсем близо до Бари Готик, Palau Guell и един от местните пазари.

Разбира се като история има какво да се прочете за нея, но мойте впечатления са тези 🙂 Тук е добре да държите багажа си под око особено ако решите да влезете в Маркет да ла Бокерия. В последния цените са доста страховити. Особено на сладкишите.

От към площад Каталуния има една чешма – Фонт де лес Каналетес. Казват, че които пие от нея ще се върне в Барселона отново. Аз лично нямах желание, но пък и чешмата не работеше, така че всичко е наред 🙂

След като стигнахме площад Каталуния остановихме, че има доста време до края на деня, за това се насочихме към Парк де ла Сиутаделя, намиращ се в частта Ла Рибера. До там се стига с метро линия 4, спирка Барселонета. След като слязохме от метрото имахме известно колебание на къде да вървим, но тукашната Тиумфална Арка ни насочи без проблем към парка.

В този парк се намират три забележителности – зоопарка, Парламента на Каталуния и Каскадата. От тези неща ние обърнахме внимание само на последнито а през останалото време просто се повъргаляхме по тревата и пейките в парка.

След парка отново се върнахме в Бари Готик и се забихме в Buens Migas, което се намираше близо да катедралата. Напихме се добре със сангрия и нахилени се отправихме към квартирата за почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *