Прага ден 3

На третия ден, попили атмосферата и бирата на Прага, решхме да го караме яваш-яваш, както се вика. За това се запътихем към замъка Вишехрад.

От хотелът ни, той се намираше на около 20-30 мин пеша или на 2-3 спирки с метрото. Имаше табели, но все пак си бях включил и gps-а.

Пътьом минахме край една градинка на която бе изграден миниатюрен концлагер, не разбрахме поводът, а също и покрай няколко интересни сгради, които заснех.

Според книжката ни за Прага, Вишехрад е първоначалната столица на Прага, а след като една от тамошните принцеси се омъжила, се преместила в един от другите замъци, но останала традиция при брак, процесията да тръгва от Вишехрад.

Замък май не е най-точното описание, да кажем крепост. Най-малкото защото имаше стени, а замък не. Та крепостта представлява голям парк с църква и гробище и няколко други сградички и паметници.

Загубихме поне час до като обиколим. От крепостта се разкриват хубави гледки към Вълтава и Прага. Ако не слъжа в църквата имаше поредната машинка за монетки, от обикновените, не тези дето се пресоват.

Върнахме се отново пеша и решихме, че е дошло време за кръчма. Избрахме си При двата котарака (U dvou kocek) и разпуснахме добре на жива бира и местна кухня. Не мога да кажа че излезе евтино, дори за хора като мен, които се наяждат с една бира и едно шкембе, но не ходя всеки ден в Прага!

Замаяни и развеселени направихме последна обиколка по Карловия мост и се отправихме към хотела. На другия ден ни чакаше Виена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *