Прага ден 2

За втория ден бе определено посещение на Старе мнесто (пшибам псичко бживо… 🙂 и разбира се нощните снимки.

Честно казано така и не разбрах със сигурност къде минава границата между Ново Старе мнесто, пък и книгата ми не е до мен да погледна. Но до колкото знам и новия и стария град са порядъчно стари. Разликата да е няколко 10тки години. Ще си проверите в нета за по-сигурно.

И така по познатия маршрут, през Карлов мост тръгнахме към Пражкия дворец. По пътя хвърлихме поглед на църквата Св. Томас и продължехме.

Когато отидете в замъка имате два варианта – малка и голяма обиколка. Забележете, че входа катедралата Св. Вит е безплатен. За това ние си взехме малка обиколка. С билета за обиколката се дава карта с с номерация кои места и в какъв ред се посещават.

В интерес на истината в малката обиколка няма много за гледане, в голямата са включени галерии, към които нямахме интерес. След катедралата ще влезете в една по-малка сграда с подобна архитектура на тавана и следващото интересно е Златната уличка – древната улица на занаятчиите, която май е по-малка от главната уличка в Етъра.

И това е, после по Карлов мост към нашата част на града. Разбира се вечерта се върнахме до изхода на замъка за снимка към града. За съжаление Карлов мост е слабо осветен и не се получиха хубави снимки като в Будапеща. Но снимките на самия мост към него и към замъка се получиха добре. Оставям да прецените сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *