Охрид

Македония.
Какво да ви кажа за Македония, което незнаете.

Обслужването в Македония беше на много добро ниво. Хотела беше страхотен, чист, храната беше хубава – нямам никакви оплаквания.

Охридското езеро е наистина много красиво. Там се доплащаше за екскурзовод и за преминаването от единия бряг на езерото до другия с лодка. Екскурзоводката ни беше много мила жена, разказа ни много неща, за жалост половината не помня.

Относно Билянините извори легендата разказва как цар Самуил се срещал с Биляна, но когато Агата разбрала за това, пратила хора да я убият. Не я убили, но я пронизали със стрела, от която Биляна се парализирала. Тя не искала да я вижда любимият и във този безпомощен вид и се скрила в една пещера. След време Самуил я открил и когато я видял в пещерата сълзите му закапали в езерото и оттам пъстървата в Охридското езеро има специфични точици. Има и някакво предание, че ако пиеш от водата, ще се подмладиш:). Естествено цялата група пихме вода, но да ви призная, никой от групата не ми изглеждаше по-млад. Дано ефекта от водата да се забавя и това да е причината, че не открих разлика:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *