Гургулят

Дойде ред да сложа последната налична галерия със снимки. Няма вече чакащи снимки, за да кача нещо, ще трябва първо да си го снимам. И това е 5 години и 8 месеца след създаването на сайта. Доста вода е изтекло 🙂

Започнах със статично генерирана страничка, а сега страницата си е напълно функционален сайт. Чувствам се леко горд 😉

Настоящата галерия е посветена до едно бързо ходене до Сливница и Гургулят. Сливница се намира на 30тина км западно от София, а Гугулят е на десетина км от Сливница.

Аз съм от малко населено място, но в Сливница ми направи впечатление, че има доста неизмазани и/или къщи изоставени недостроени. Не съм ходил чак толкова из България, но в Мездра няма толкова. Без да зная с какво население е Сливница. Инак ремонтираха центъра, когато бях там, и според мен ще стане доста симпатично, когато завърши.

От Сливница е снимката на паметникът в центъра и мемориала Новото гробище край Сливница. Тъй като историческите ми послания са слаби ще оставя на любопитните от вас да прочетат какво е това.

Следващата спирка бе село Гургулят. Ако някой си мили, че няма изоставени места на 40тина км от столицата се лъже. Това селце е доста малко, почти няма покритие на мобилните оператори. Кметството е разпадаща се сграда, а училище дори не видях. Не тези сгради са в по-добро състояние в моето село…

В Гургулят има впечатляващ мемориал посветен на Българо-Сръбската война и загиналите в нея. За нея и Гургулят отново ще ви оставя да прочетете, защото нещо не съм в настроение да пиша за такива неща.

До нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *