Виена ден 2

Вторият ден във Виена решихме да съчетаем две в едно, но намерихме място и за още едно 🙂 Започнахме със замака Шонбрун, в чиято огромна градина се намира местната зоологическа градина. Според Ира, тази в Будапеща е по-хубава, но и тази не е лоша. Входът за големи е 15 евро.

Още на входа на голям плакат бе обявено коя е голямата звезда на парка – пандата Long Hui. Е как да не дадеш 15 евро за да я видиш тая панда… Когато влязохме, всите панди се бяха изпокрили да спят, но до като обиколим навсякъде най-накрая се бяха показали да хапват и ги хванахме в движение.

Както ще видите парка е симпатичен, има доста животни, разни неща по които да се катериш, места за отдих и т.н.

Както споменах по-горе паркът на замъка е огромен и доста хубав, има цели лабирити и много рози. Когато минахме от там се изграждаше сцена за някакво музикално събитие.

Забравих да спомена, че до парка се ходи с метрото от Karlsplatz.

В този ден остана време да отидем и до Пратера. До него може да идете с трамвай 1, но той спира на малко встрани (последната му спирка) и е доста бавно. Много по-бързо се стига с метро У2. То ще ви стовари на входа до сами първоначалното, огромно Виенско колело, на което са кръстени останалите подобни.

Та стигайки с трамвая до Пратера не влязохме от към колелота а от към сигурно най-високат въртележка в Европа. Ще я познаете на снимките. Направих толкова защото Симона реши да се качи.

Аз на такова високо и въртящо нещо не се качвам и разбира се заснех няколко хубави според мен кадъра. Освен това, колкото и да е велик един подвиг или трагедия, кой ще разбере за нея ако няма човек документиращ събитието 😉

За един ден стигаше толкова емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *