Берковица

Берковица е китно, малко, балканско градче в Северозападна България. Колко китно и колко малко не зная точно, но винаги може да се намери някакво инфо в нета.

За първи път Берковица се споменава в турски документи от 1491 г., но останките от крепости и сгради на хълма Калето доказват, че селището е много по-старо. За няколко години тук е живял Иван Вазов.

Района е известен с множеството си минерални извори и красива природа и през 1974 година е обявен за курорт от национално значение.

Един ден просто си нямахме работа и решихме да отидем да си вземем печатчето от там. То се дава при посещение на тамошния Етнографкси музей или връх Ком.

До връх Ком не се качих, но се надявам да го сторя някои път. Не зная как е пътя и колко е дълъг, знам само, че е висок 2016 м.

Цената за вход в музея варира от 50 ст за ученици, до 3 лв при вход на група с екскурзовод. За съжаление вътре не е разрешено снимането, а когато бях там нямаха дори и картички, така че не мога да покажа какво има вътре. Имам само няколко снимки от града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *