Рим ден 4

Та всъщност са били 4 пълни дни в Рим. И понеже след третият вече бяхме бая изтощени от безспирните обиколки, за последния ден решихме да си облекчим обиколката.

Слязохме на обичайната спирка, но вместо на юг, продължехме към паркът на изток. Там се намираше зоопаркът. Преди него се мина през един добре залесен парк където младежи играеха футбол, возеха се лодки из едно езерце и имаше дори паметник на Пушкин.

След този парк имаше друг парк, представляващ по скоро голяма ливада, тук там с дръвчета. Според мен това бе мястото за разхождане на кучета.

Чак след тези два парка следваше зоопаркът. Цената за вход бе 15-20 евро. Опашката бе голяма и загинахме от жега, до като влезем. Раздадоха ни карти на парка за по-лесно ориентиране.

Я да видим каква е равносметката – зоо-то в София е с вход 1,5 лв, а в Рим – 30-40 лв. Снимките от Римското зоо ще ги видите по-долу, от Софийския ще кача ако още не съм. Но разликата определено не е като в цената. Сигурен съм, че нашата зоологическа, при вход от 15 лв и толкова наплив от хора може да изглежда по-добре от Римската.

Та зоото не бе зле, но много животни не можеха да се видят по най-различни причини.

Та поразходихме се без да бързаме, след което се запътихме да стягаме багаж, доплащаме квартири и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *