Рим ден 3

През третия ден посетихме Колизеумът. Тук в действие влязоха отстъпките от Roma Pass. За нас входът бе безплатен. В последствие се оказа, че при плащане на вход в Колизеумът билетите важат и за Капитолийския хълм.

Както може да се види от картите Колизеумът (ще ме извинят буквоядите, ако има по-точно наименование на тази сграда) се намира на един от поредните площади. Сградата наистина е внушителна, както от вън така и от вътре. Вътре няма каквото толкова да се гледа, но за сметка на това има чудесни изгледи навън. Имаше доста хора и за чисти снимки трябваше да се чака по няколко минутки.

След като обиколихме групичката ни се раздели – ½ поеха из магазините, другата ½ отидохме към Капитолия.

Хълмът се оказа дори по-интересен от Колизеумът. На всякъде се издигаха останки от внушителни постройки. Понякога се чудех как тия хора са направили всичките тези огромни каменни сгради, паметници, пиедестали, колони и какво ли още не. Освен руини тук имаше и парк за отдих, от които се бяха възползвали доста хора. Под дърветата се намираше прохлада и спасение от жегата сред камънаците.

Пред изхода на Капитолия (не помня дали съвпадаше с входът) имаше автобусна спирка. Благодарение на Roma Pass имахме безплатен транспорт и за това си хванахме едно автобусче до центъра. В момента картата на Рим не е при мен и няма да изпадам в подробности. Знам, че сравнително лесно стигнахме площад Навона (Piazza Navona)… Красота и фонтани. Разбираше можеш да седнеш до сами водата за разхлада, но не препоръчвам да бърникате много във водата, за да не ви се скарат. Кафенцата около площадът бяха много китни и приветливи, но решихме да не сядаме от финснсови съображения.

Близо да Навона се оказа и Акрополът. Изглежда беше нещо в ремонт, както личи и на снимките, но вътре се влизаше и снимаше.

Това бе последната спирка за деня.

Другите от групата, след като обиколили магазините, бяха отишли до Испанските стъпала (площад). По снимките видях, че е било изключително красиво. Но пък не бяха видели Навона. Оставихме си ги за следващия път.

Ще гледам да кача няколко снимки от там, в края на галерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *