Леденика

Най-после намерих време да направя и снимки в самата пещера Леденика. Влязохме аз, Емо, Нели и Ванката.

Навън бе жега, а вътре здраво студ.

Не съм сигурен дали Фуджито се справяше по добре от Оли на високи ИСО-та. Като гледам всичките снимки са снимани на 800 и ми изглеждат прилични.

Ако съм пропуснал да кажа предния път, в Леденика всяка зала си има име. Те са доста интересни и разбира се са кръстени на различните скални образувания в тях. В началото може да не видите нищо интересно, но хората дали имената определено са прекарали вътре доста време. Може би с нещо сгряващо или весело, което им е помогнало да получат прозрение и видят всички неща скрити умело от природата 😉

Има баба Яга, дядо Мраз, водопади и какво ли още не.

Хубаво е да си гледате в краката и по възможност да се държите за парапетите – вътре е доста хлъзгаво. И разбира се, ако идете през лятото носете си връхна дреха. Долу температурата е около 0-10 градуса, ако не се лъжа.

Ще помоля четящите, както ще направят и гидовете, ако снимате (което май е забранено), поне да не го правите със светкавица (с което никои не се съобразява). Защото в пещерата освен висулки и вода има и прилепи. А не ми се мисли ако светнете някои от тях как ще се почувства. Та мислете и за гадинките около вас, а не само за фейкбука си.

Печатът е на касата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *