Брюксел

Брюксел – столицата на Европа. Със сигурност не съм го разгледал целият, видях както някои хубави неща, така и някои напомнящи нашата мила столица. Със сигурност това което отличава повечето западни градове от нашенските е архитектурата и многото запазени старинни постройки, и транспорта им.

Нещото, което би зарадвало почти всеки българин тук, е че има огромно разнообразие от бира! Аз обаче, като истински Марко Тотев отидох там със страхотни болки в гърлото и едвам ми се събра една бира да изпия. За сметка на това Ира и Симона решиха, че тамошната вода не е добра и си направиха 3-дневен бирен маратон. Имаше ягодова, черешова, бира с дъх на темперни бои и мноого други бири. По тяхно мнение Хайникен, макар и по-различна си остана най-добрата!

За по-бедни туристи в града има хостели, на поносими цени. Но пък са доста малки като площ. Ние попаднахме на някакъв от www.booking.com в арабската част на града. Този квартал си мязаше на нашенските и гледахме да не замръкваме навън. За сметка на това наблизо имаше спирка на метрото и жп-гара, което си е доста удобно.

След като кацнахме стигнахме до града с шатълбъс. Доста са разпространени. Познатата ни, която трябваше да ни чака я нямаше и тъй като бяхме доста гладни потърсихме нещо за храна. Благодарение на кака Руска /Garmin GPSmap 60CSx/ открихме най-близкия МакДоналдс и похапнахме.

Местните не се оказаха много добри в указването на посоки.

Първото, на което попаднахме бе кметството. Оказа се, че на площада пред него има някакъв празник и народа е излязъл на по бира. Включихме се и ние – за първи път се почувствах европеец!

До като обиколим наоколо превали пладне. Времето бе малко, за това се отправихме с метрото към Атомиума и Малката Европа. Второто е супер интересно.

И за друго не остана време!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *