Дармщад

Дармщад се намира в Германия на 30тина км южно от Франкфурт на Майн. Градчето е един вид “студентски град”, но не изглежда като адашът си в София. Освен университети там се намира и Европейския център за управление на космическите полети.

За първи път отидох там през 2006-та, и като всеки попаднал за първи път в Германия бях изумен от чистотата и културата на пътя в тази страна.

По това време си бях купил един Canon, мисля че бе модел А550 с някакво обозначене след номера. Имаше 3х оптичен зуум и бих казал, че правече много хубави снимки. В Германия, обче снимах предимно с един Canon PowerShot S2 IS. Беше на Стефан, имаше 10х оптика, но нямаше стабилизация и това правеше трудно снимането на далечни обекти.

От това първо ходене там имам снимки само от розовата им градина – един от многото паркове за отдих, спорт или медитация. За съжаление бях там в края на годината и розите не цъфтяха, но все пак ще се ориентирате за какво става дума.

Всъщност видях и един интересен жилищен блок, една обществена сграда с “ходещ човек” по нея и една хубава градин на някакъв принц.

Разбира се посрещнахме идната година с Дунавско хоро 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *