Остров Тасос

Следващата спирка бе Изворът на Афродита. Не знам къде се намира точно. Предполагам по пътя между Метеора и Кавала, но до колкото знам има и друг извор на Афродита… нещо го свързвам с остров Санторини, но може и да греша. Пихме вода и се измихме, за да сме вечно млади и хубави, и продължихме натам.

Вечерта прекарахме в някакво курортно селище. Беше извън сезона и цените, дори за онова време, ми се видяха доста тънки – от рода на 10-15$.

На следващия ден поехме към пристанището на Кавала. Намери се малко време да огледаме и градът. Имаше някакви руини, запазен акведукт, една църква и общо взето с това ни се изчерпи разходката.

За първи път се качих на ферибот – хубаво е. Не се клатушка и има горен “етаж”, от който се гледа на далеко. Чайките показвах майсторство в летенето на цената на някоя и друга солета.

За разглеждане на Тасос почти не остана време. Някои пиха по бира, други се разхождахме и зяпахме. Оказа се, че на островът има доста българи. Няколко години по-късно разбрах, че на Тасос се намира кариерата, от която е добиван камък за построяването на Партенона и/или Акропола. За последно кариерата бе собственост на мой бивши работодатели и цените за камъкът от там били космически.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *