1 / 61
2016-06-24
image
Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Царево се намира по южното ни черноморие, по мое мнение твърде на юг, за да отида пак. Все пак градчето ми хареса - малко с една-две главни улици, няколко кръчми и доста хора с малки деца. Точно като нас :)

Бяхме взели стаи в апарт-хотел Врис, запазени през booking.com, ако не се лъжа. Неприятната изненада се оказа, че хотелът отдавна не е с 4 звезди, както е обявен в букинг, а само с 2, така че ако решите да отидете там, проверете, за да не плащате за нещо, което няма да получите.

Та хотелът имаше леко занемарен вид, но беше чист. И сега за първи път се почувствахме дискриминирани от това, че имаме детска количка. Влизането в сградата се оказа трудно - врата е въртяща, но не автоматична. Трябва да успееш да се сместиш в третинката от кръга с количката и да буташ, за да се върти - кофти! Разбира се около тази врата има 2 нормални, заключени и/или с по една голяма саксия пред всяка - кофти!

Решаваш да заведеш детето в детския кът - трябва да качиш няколко леко извити стъпала, на които количката трудно се крепи - кофти! Трябва ти помощ. Детския кът е с южно и/или западно изложение - вътре е като в пещ, пускаш климатика на макс - и се оказва, че не вее или вее с таква сила, че ще охлади след няколко дни - кофтиии!

Ок, ще заведеш детето на детския басейн, малко по-рано, да не е е супер жега. Оказва се че детския басейн е на сянка, и слънцето го напича към 11-12 часа, когато вече е супер жега - кофти! Отиваш при басейна за големи, защото водата в детския е студена...

Хайде стига толкова забавления, ще идем в стаята да си починем. Имаш два асансьора с със странна триъгълно-трапецовидна форма. Едвам се побираш количката - кофти, особено ако сте двама и/или имате някоя раница.

И така, оказва се, че дори в бивш четиризвезден хотел няма условия за човек с детска количка.

Сега, ако не сте ходили в Царево е добре да знаете, че градския плажа е зле, има два хубави на по 5-10 мин с кола - Нестинарка и Арапя, пътуват и автобусчета до там, но все пак си на почивка, на първа линия (линията е доста широка), нещо не ти се пътува с кола всеки ден за да видиш плаж... Виж ако детето е по-голямо, ходещо поне, проблема не е толкова голям.

Извода е, че е трудно ако движиш с някаква количка в страната ни. На плаж Арапя, се оказа че има повече рампи за колички, от колкото в един "четири" звезден хотел.

В последствие от познати чух много добри отзиви за Нестинарка и хотелите там. Ние не стигнахме до там. Арапя беше също много приятен като плаж.

2016-06-24
1 / 61

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...