Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Хронологично тук са събрани снимки от 2010 година.

По това време се бях въоръжил с едно далекобойно пушкало – сравнително новия Fuji FinePix HS10. За тези дето следят фото форумите и блоговете не е тайна, че това бе един фотоапарат на противоречията – с много плюсове и доста минуси.

Ще кажа две думи за тези дето не са чели за камерата, но им е любопитно. В този модел Фуджи въведоха в употреба за първи път BSI матрица на Сони, което май не бе много успешно, защото още на следващия подобен модел си върнаха Super CCD матрицата. На същия този последвал модел си върнаха и техния обработващ процесор (не му помня името – виж модел HS20), защото бавното писане на снимките върху карата бе един от най-големите недостатъци на камерата. От друга страна бе ултра големия зуум – 30х с една от най-добрите оптики в света – тази на Фуджи. Това ще рече малко аберации, изкривявания и т.н., за този клас апарати. Към това прибавете и възможността да му прикачите телеконветор 1,7х на сони и получавате 51х увеличение под 1 кг – яко а? Всички други плюсове и минуси на малката матрица си се знаят, така че спирам до тук.

Та в тази галериика съм сложил предимно снимки на цветя, Луната (при 51х снимането е лесно), няколко мълнии и няколко снимки от разходката ни с Васо до Германия.

Каменното лице е заснето близо до Белоградчик, след в посока към Враца. Наблизо имаше някакво село, но не се сещам името му.

Залезът съм го снимал малко преди нова година.

Приятно разглеждане!

2010-01-01
1 / 85

 

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...