1 / 34
2019-10-05
image
Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Понеже решихме да отидем на тази пътека малко спонтанно, леко се изненадахме, че се намира при Луковит, а не при Златна Панега.

Разстоянието между двете не е голямо, пък и реката, където е пътеката се казва Златна Панега.

Началото на пътеката е преди самия Луковит, идвайки от Златна Панега, няма да имате проблем да видите паркингът и няколкото малки постройки там. Ако тръгнете от правилното място, ще се спуснета през едни скали, ако сте по джапанки или просто краката не ви държат минете през дупката в оградата от далечната страна на шосето :)

Да предупредя отнчало - това е пътека където да си разтъпчете краката, да останете на спокойствие и/или просто да похабите малко време. Тук няма изкачвания и предизвикателства, просто сенчеста пътека до реката.

Ако това не ви тревожи се пригответе за тишина. Просто се отпуснете и се понесете по реката, вземете си нещо за цър-пър - цялата пътека е осеяна с беседки за отдих. Има изградени мнжоество мостчета, което доста разнообразява. Няколко от тях дори минават по високи вертикални скални стени над самата река.

Без да бързате в една посока пътеката може да ви отнеме 40-60 мин. Но нали за това сме дошли тук :)

Ако си носите фенерчета тук може да намерите и една пещера, която да изследвате.

Някъде в нета, четох че в района имало разкопки с открити древни селища, но ние не ги видяхме или поне нестигнахме до тях.

Приятна разходка!

2019-10-05
1 / 34

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...