Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Панчаревското езеро (известно още като Езеро Панчарево и Бент Панчарево) е язовир в горното течение на река Искър, на територията на Столична община. Разположено е в живописният Панчаревски пролом, между Витоша и Лозенската планина, при устието на река Бистрица в Искър. Отстои на 12 km югоизточно от центъра на София по протежение на Самоковско шосе, и е най-близката голяма водна площ до столицата.

Ходил съм там няколко пъти, мисля, че сега е времето да отделя снимките от там в отделна галерия. Та да се върна на темата. По принцип б яхме тръгнали за една хижа над Пасарел, но наклона в началото ни се видя доста стръмен и мързела се обади – отказахме се.

Но да не сме капо, решихме да обиколим малко около Панчаревското езеро. Спряхме близо до подпорната стена и я пресякохме. Разходихме се от източната страна, по пътя водещ на юг до като стигнахме едно заведение. То трябва да е първото, защото не видях други за кратката ни разходка. Пихме по кафе и се върнахме обратно, като пътьом се насладихме не зимната визия на Витоша :)

2014-12-20
1 / 10

 

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...