1 / 27
2000-01-01
image
Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Следващата спирка бе Изворът на Афродита. Не знам къде се намира точно. Предполагам по пътя между Метеора и Кавала, но до колкото знам има и друг извор на Афродита... нещо го свързвам с остров Санторини, но може и да греша. Пихме вода и се измихме, за да сме вечно млади и хубави, и продължихме натам.

Вечерта прекарахме в някакво курортно селище. Беше извън сезона и цените, дори за онова време, ми се видяха доста тънки - от рода на 10-15$.

На следващия ден поехме към пристанището на Кавала. Намери се малко време да огледаме и градът. Имаше някакви руини, запазен акведукт, една църква и общо взето с това ни се изчерпи разходката.

За първи път се качих на ферибот - хубаво е. Не се клатушка и има горен "етаж", от който се гледа на далеко. Чайките показвах майсторство в летенето на цената на някоя и друга солета.

За разглеждане на Тасос почти не остана време. Някои пиха по бира, други се разхождахме и зяпахме. Оказа се, че на островът има доста българи. Няколко години по-късно разбрах, че на Тасос се намира кариерата, от която е добиван камък за построяването на Партенона и/или Акропола. За последно кариерата бе собственост на мой бивши работодатели и цените за камъкът от там били космически.

2000-01-01
1 / 27

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...