Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Косматица е връх, има няма 900-1000 м надморска височина, северно от селото ми. На него има соц-паметник по случай някаква „битка“ на комунягите с „фашистите“. Колко е било битка е трудно да се каже, нещата чест се украсяват повече от необходимото стане ли дума за БКП и поддръжниците й.

Важно в случая е, че в края на септември трябваше да има метеоритен дъжд. Не зная кой от всички. И аз и едни авери се наканихме да идем на Косматица да снимаме звезди. Хем не е далеко, хем е достатъчно, за да не пречи светлината от селата.

Оказа се, че там имаше някакви влюбени и май им развалихме вечерта, ама какво да се прави. За цялата вечер видях само една падаща звезда и разбира се не я снимах :) За сметка на това направих няколко снимки на тамошния паметник и няколко на звездите. Какво съм заснел ви оставям да погледнете, до колкото може да се види на тази резолюция.

Снимките от Косматица са последните няколко. Първите са правени от вкъщи, една или две са малко над селото. Там се опитах да снимам Плеядите. Не знам до колко се личат. Идеята бе да снадя няколко снимки за да получа подобрение на картината. Странното е, че при опитите ми да стиковам не се получава хубава снимка. Ползвам RegiStack и една друга програма – не помня името. Но четох едно хубаво упътване как това може да стане с GIMP. Лошо е, че се прави на ръка, с наместване и завъртане. И предполагам повече от 10-15 снимки ще костват много време, за да се стиковат. Ще пробвам някои път.

2011-08-13
1 / 4

 

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...