Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Езерото Безбог (Безбожко езеро) се намира в Пирин на височина 2236 м. До него се стига изключително лесно от Добринище. Има достатъчно указателни табели, които водят до хижа Гоце Делчев, оттам с лифт за около 30-40 минути в едната посока се стига да хижа Безбог.

Цената на лифта е 13 лв в двете посоки за възрастен или 8 лв само в едната посока. Самата линия е изградена с прикачване.

Хижата е построена до сами езерото, а до тях е разположен и едноименния връх – Безбог. Езерото е изключително красиво, а хижата доста голяма. Като гледах върха, не вярвам изкачването му да отнема повече от час.

Главния връх в района, обаче е връх Полежан (2851 м), който се намира на около 2 часа път от хижата. В района се намират също Попово езеро и хижа Пирин. Но дори да дойдете само да се полюбувате на Безбожкото езеро няма да сгрешите. Предполагам ще се убедите от снимките.

На идване или тръгване не пропускайте да опитате боб-чорбата и планинския чай с боров мед, който се предлага в „бараката“ на брега на езерото :)

2014-08-18
1 / 59

 

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...