1 / 20
2010-05-30
image
Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Винения хълм се намираше малко над, но сравнителни близо до Bensheim.

Качихме се на влака от Дармщад и след има няма и час пристигнахме в градчето – малко, подредено и уютно, както всичко в Германия.

Та на винения хълм се намираше малка кръчма с изба. За нея имаше табели почти из целия град. Разбира се където се губеха се опитвахме да се ориентираме по гармина, който носехме.

Табелките ни изведоха на хълм над града осеян с лозя. Пътечката лъкатушеше наляво-надясно по хълма, давайки ни възможност да да огледаме градчето под нас и околността му.

Когато стигнахме до кръчмата бях толкова гладен и жаден, че хич и не се сетих да снимам. Още повече, че времето се развали и с канеше да вали. Но вътре – на топло, подушили омайните плодови вина и местни немски специалитети със сирене, си спомних, че нося фотоапарат.

До колкото помня на менюто му липсваше английския, но със задружните усилия на Паф и Ира успяхме да си поръчаме вкусни за ядене и пиене неща, но на цени не за бедни българи като мен.

Опитах се да направя няколко снимки без светкавица, за да не стряскам няколкото клиенти и разбира се не излезе почти нищо. За това и няма снимки от кръчмата.

До като се нахраним навън преръмя набързо – колкото да освежи.

Оказа се, че из хълмчето има множество пътечки за разходка, някои от които водеха в близката гора. Но трябваше да бързаме за обратния влак. Наляхме си вода за из път от една чешма из лозята и поехме към гарата.

Честно казано ходи ми се пак там :)

2010-05-30
1 / 20

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...