1 / 154
image
Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

На следващия ден се изсипа пороен дъжд. Тъй като го очаквахме, бяхме запланували посещение на аквариума – доста хвален в пътеводителя на NG.

За наше щастие до квартирата ни минаваше автобус 64, ходещ до аквариума. По картите се ориентирахме коя е нашата спирка и се настанихме на седалките. Оказа се, че името на спирката е доста дълго и в автобуса съобщават само част от нея. Наложи се да се връщаме за една две спирки. Общо взето, трябвало да се слезе 1 или 2 спирки след Placa De La Portal De La Pau – площада със паметника на Колумб.

От спирката да акварима ни намокри супер здраво – от кръста на долу бяхме вир вода. За наша радост в сграда бе топло и до като успеем да разгледаме всичко бяхме изсъхнали.

В пътеводителя, както и от разни хора бяхме чули за големия уникален аквариум. Не зная защо но на нас ни отне около час и то със голямо старане да разгледам тази забележителност.

Като четях за различните аквариуми очаквах неща с размерите на плувен басей, а болшинстовто аквариуми бяха с размер подобен или малко по-голям от нормален домаше аквариум с рибки. Със сигурност нещата в тях бяха разделени както е описано и в тях имаше уникални същества, но размерите бяха доста малки за представите ми. Разбира се имаше и няколко по-големи, през единят от които минаваше подводен тунал, което беше най-интересното нещо.

За съжаление сравнително тъмната обстановка, водата, леко замъглените стъкла и забраната да се снима със светкавица не позволяват направата на много добри снимки. Все пак до като разгледаме и дъжда бе спрял.

Следващото нещо, което трябваше да посетим в района бе прословутата улица Ла Рамбла, свързваща площад Каталуния с паметника на Колумб. Това е изцяло пешеходна (в средата улица) пълна с кафененца и магазини за сувенири. Тя минава съвсем близо до Бари Готик, Palau Guell и един от местните пазари.

Разбира се като история има какво да се прочете за нея, но мойте впечатления са тези :) Тук е добре да държите багажа си под око особено ако решите да влезете в Маркет да ла Бокерия. В последния цените са доста страховити. Особено на сладкишите.

От към площад Каталуния има една чешма – Фонт де лес Каналетес. Казват, че които пие от нея ще се върне в Барселона отново. Аз лично нямах желание, но пък и чешмата не работеше, така че всичко е наред :)

След като стигнахме площад Каталуния остановихме, че има доста време до края на деня, за това се насочихме към Парк де ла Сиутаделя, намиращ се в частта Ла Рибера. До там се стига с метро линия 4, спирка Барселонета. След като слязохме от метрото имахме известно колебание на къде да вървим, но тукашната Тиумфална Арка ни насочи без проблем към парка.

В този парк се намират три забележителности – зоопарка, Парламента на Каталуния и Каскадата. От тези неща ние обърнахме внимание само на последнито а през останалото време просто се повъргаляхме по тревата и пейките в парка.

След парка отново се върнахме в Бари Готик и се забихме в Buens Migas, което се намираше близо да катедралата. Напихме се добре със сангрия и нахилени се отправихме към квартирата за почивка.

1 / 154

Площада със статуята на Колумб.

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...