Фото албум
Фото албум
Повече от 140 места
Над 13 000 снимки
Информация

Едва ли има някои, да не е ходил или поне чул за Албена - курорт между Варна и Балчик. Но е възможно да не знае, че е предимно дестинация за семейни хора, поради почти пълната липса на нощни заведения.

Това, което аз незнаех, е че там се намира някаква защитена зона Балтата - между Албена и Кранева, дори самия курорт се намира в него. Балтата е една от малкото лонгозни гори в страната ни и Европа.

За съжаление, въпреки информацията в нета, колкото и да е поддържана зоната, не може да се разходите в нея. Евентуално може да я разгледате отвън - разхождайки се из Албена или ако тръгнете по плажа към Кранево. Все пак се оптиах да направя няколко снимки тук-там.

Бяхме отседнали в хотел Мура - един от старите, но прилични хотели. Ако имам някакво оплакване може да е само към асансьорите - само 3, малки и често неработещи.

Цените за паркиране в Албена са на зони - 20 лв / 24 часа за тази до брегът и 10 лв / 24 часа за по-далечната. Ако разходката не ви е проблем - оставете колата на паркинга на автогарата - 5 лв / 24 часа.

Въпреки спрекулациите за цените в курортът, те се оказаха поносими и не толкоа страховити колкото се тиражираше.

2019-08-10
1 / 49

 

Добавяне на коментар

captcha

Коментари

Няма коментари...